Poziv na prijavu za donaciju sredstava za unapređenje rada sportskih klubova i udruženja za djecu u domenu sporta i tjelesne kulture povodom 4. dm ženske utrke 2021.

 
dm drogerie markt d.o.o. Organizator dm ženske utrke, u daljnjem nastavku Organizator, poziva amaterske i profesionalne sportske klubove i udruženja za djecu sa teritorije BiH da se prijave na poziv za donaciju sredstava za razvoj dječijeg sporta u BiH.
Poziv se odnosi na sve amaterske i profesionalne sportske klubove i udruženja za djecu koji su registrovani u Bosni i Hercegovini i djeluju na teritoriji BiH a usmjereni su na sportski rad i djelovanje, između ostalog i sa djecom/omladinom do 18 godina.
dm će na osnovu Pravila i uslova prijave na poziv odabrati klubove i udruženja kojima će donirati sredstva za podršku i razvoj dječijeg sporta u BiH, a povodom održavanja 4. dm ženske utrke 2021.
Ukupan novčani iznos za donaciju je 10.000 KM a isti će biti raspoređen na određeni broj klubova i udruženja širom BiH, u iznosima po potrebi odabranih udruženja. Organizator će na osnovu Pravila i Uslova prijave odabrati klubove i/ili udruženja kojima će donirati sredstva.
Donacija podrazumijeva donaciju opreme, sportskih rekvizita, finansiranje usluga i potrebne opreme i rekvizita za djelovanje kluba, finansiranje odlaska na takmičenje ili organizaciju treninga ili priprema, ili slično, što podrazumijeva način plaćanja istih od strane Organizatora isključivo po dostavljenim fakturama i isključuje direktnu uplatu finansijskih sredstava na račun kluba/udruženja.
Donacija ne podrazumijeva direktnu isplatu novčanih sredstava i može se realizovati samo po gore navedenom.
Klubovi i udruženja svoju prijavu, a prema Pravilima i uslovima prijave mogu prijaviti u periodu od 21.6.2021. do 12.7.2021. putem {ZAJEDNO} online platforme www.dm-zajedno.ba
 
Top