dm zaposlenici srcem za zajednicu

Volontiranje je aktivnost u kojoj dm potpuno podržava svoje zaposlenike donirajući im jedan radni dan koji umjesto na radnom mjestu mogu provesti u društveno korisnim projektima.

Individualno ili kolektivno, dm zaposlenici već od 2011. godine započeli su s iskorištavanjem prilike da jedan radni dan poklone onima kojima je najpotrebniji - do početka 2018. godine zabilježeno je 945 volonterskih dana dm zaposlenika.

 

S ciljem buđenja ekološke svijesti građana te doprinosa zajednici kroz volontiranje na društveno korisnim projektima, zaposlenici kompanije dm drogerie markt 14.6.2013. su sproveli akciju čišćenja i uređenja okoliša u tri grada Bosne i Hercegovine: Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci.

U 2014. godini kada su veliki dio BiH pogodile poplave dm zaposlenici su proveli preko 1.000 sati pomažući na sanacijama šteta od poplava u Maglaju i Doboju. 

 

U 2015. godini dm zaposlenici odradili su preko 1.700 sati društveno korisnog rada u narodnim kuhinjama, općim bolnicama, vrtićima, staračkim domovima, domovima za djecu bez roditeljskog staranja, udruženjima djece sa poteškoćama u razvoju i sličnim organizacijama. Osim toga zasađeno je 400 sadnica drveća na Igmanu.

 

dm zaposlenici i u 2016.i 2017.  godini su nastavili sa svojim volonterskim radom i na taj način dali doprinos lokalnim zajednicama i onima kojima je pomoć potrebna. 

Top