"Prvo igralište za djecu"

"Prvo igralište za djecu"Glamoč

0 Cilj našeg projekta je uređenje dječijeg igrališta. Nedostatak opštine Glamoč je nepostojanje uređenih mjesta za sport, igru i razvoj djece unatoč velikom broju gradskih zelenih površina.
"Stećkov čarobni park"

"Stećkov čarobni park"Kreševo

1 pet, 02.12. Kako bi odrastanje i vrijeme koje djeca provode u vrtiću učinili zanimljivim i edukativno bogatijeg sadržaja osmisili smo „Stećkov čarobni park“ inspirisan kulturnim naslijeđem Bosne i Hercegovine.
"Vratimo djecu na dječija igrališta"

"Vratimo djecu na dječija igrališta"Unsko-sanski kanton

0 Grad Bihać je pokrenuo projekt "Vratimo djecu na dječija igrališta" sa ciljem obezbjeđenja što boljeg ambijenta za odrastanje naših najmlađih građana.
“Pružimo priliku za rehabilitaciju djeci s invaliditetom-opremimo im centar”

“Pružimo priliku za rehabilitaciju djeci s invaliditetom-opremimo im centar”Orašje

0 Cilj projekta je opremanje Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama Orašje.
Afirmiranje i angažovanje mladih

Afirmiranje i angažovanje mladihBijeljina

0 Projekt "Afirmiranje i angažovanje mladih” ima za cilj podršku mladih inovatora u ostvarivanju njihovih ideja što je osnovna strategija Udruženja inovatora regije Bijeljina.
Bike park za sportsko rekreativni biciklizam

Bike park za sportsko rekreativni biciklizamVitez

1 sri, 30.11. Bike park je san svih istinski biciklista,bilo onih koji se bave rekreativnom vožnjom kroz prirodu ili onih ekstremnijih koji vole bržu vožnju.
Bolnica prijatelj djeteta

Bolnica prijatelj djeteta Zenica

2 pon, 26.09. Poznata je činjenica da djeca u bolnici najviše vremena provode bez ikakvih aktivnosti. Cilj našeg projekta je osmišljavanje aktivnosti kojima bi se uljepšao njihov boravak i odvele ih dalje od briga i strahova s kojim se suočavaju tokom boravka u ustanovi kao što je bolnica.
Pomozi mi da lakše odrastem!

Pomozi mi da lakše odrastem! Sarajevo

1 pon, 26.09. Projekt “Pomozi mi da lakše odrastem” Omladinskog udruženja „Dobro djelo“ ima za cilj doprinos inkluziji djece sa poteškoćama u razvoju u bosanskohercegovačko društvo.
Rastimo zajedno

Rastimo zajedno Zenica

1 uto, 29.11. Kroz projekt " Rastimo zajedno" želimo stvoriti prilke za učenike osnovnih i srednjih škole da stiču praktično obrazovanje i iskustvo o volonterskom radu, značaju šuma, zaštite okoliša i ekologije uopšte.
Sat kodiranja-pripremimo se za najtraženije zanimanje 21. vijeka

Sat kodiranja-pripremimo se za najtraženije zanimanje 21. vijekaSarajevo

1 uto, 27.09. Pretpostavlja se da će do 2018. g. u svijetu nedostajati gotovo dva miliona tehnološki obrazovanih radnika, te je neophodno činiti dodatne napore kako bismo naše mlade obrazovali u skladu sa potrebama tržišta. Obrazovanje mora pratiti globalne trendove društva, a informatičko obrazovanje predstavlja nezamislivi dio budućnosti. Omogućimo učenicima da kroz praktične primjere bolje razumiju tehnologiju kojom se svakodnevno koriste.
Top